IMG_0291.jpg

Bogle Architects re-image Fenchurch Street

Bogle Architects has transformed a corner site building at the junction of Fenchurch St and Cullum St, in the heart of the City of London. The client, aik, required a distinctive intervention that would announce the building and increase its visibility from Fenchurch St, as well as the rationalisation and full refurbishment of the 1st, 2nd and 6th floors, to create 11.700 sq ft of class ‘A’ office space.

The project’s ‘signature’ element is the dramatic, multi-faceted ‘feature’ wall. Precision engineered, the refined geometry of the new wall is achieved using interlinked highly polished stainless steel convex panels, extending from the lobby interior through the glazed facade to wrap around the building’s street façade.

The reconfiguration of the entrance and lobby area involved the realignment of the lobby façade with the main building envelope, using frameless glazing to create a seamless connection between the reception area and the street beyond.

“The inspiration for the use of stainless steel came from the neighbouring Lloyd’s of London building, as well as the sophisticated quality of the classic Rolex watch-strap. The returns of each polished curved sheet are treated in a contrasting hand finished texture, creating additional depth and interest.”
— Holm Bethge, Project Director at Bogle Architects