Bogle Architects Design International School, Ho Chi Minh City, Vietnam

The International School Ho Chi Minh City (ISHCMC) is a new secondary school designed by Bogle
Architects, providing teaching facilities for over 900 students, with an internationally renowned
education programme.

The 1.15 hectare site, located adjacent to the River Saigon, stands amongst a varied townscape of
traditional residential units and new 25-storey residential blocks.

The school building will provide over 25,000 square metres (sqm) of accommodation. The design
is notable for its clarity - all the main facilities are arranged along an internal central spine or “high
street”. Each zone is located in order to optimise environmental conditions. The main teaching
zone is situated to the east of the spine, with classrooms arranged in groups around pocket light
wells, allowing daylight to enter from the north and south facades in direct response to the sun’s
high trajectory throughout the year.

Pocket gardens sit at the base of the light wells on the lower levels, and bring greenery into the
building to enhance the students’ wellbeing.

Please click here for high resolution images and more information

The open-air swimming pool on the ground floor

The open-air swimming pool on the ground floor

Large classrooms for specialist subjects, such as science, art and technology, are located at the spine’s northern and
southern extremities. In between these satellite classrooms, larger spaces contain the dining room, gymnasium, swimming pool, theatre, library and innovation centre.

To maximise the potential of the site, the roof is crowned with a football pitch and surrounded by a sculptural steel fence.

The western façade of the building faces the river, and is shaded by a 100 metre long louvred screen. The louvres are arranged in sections that straddle each floor. The screen’s wave-like pattern breaks the scale of the façade, offers visual intrigue, and acts as a metaphorical reference to the meandering River Saigon.

The entire building is elevated to provide natural ventilation to the ground floor where the students can dine outside and make use of an open-air swimming pool.

Drop-off and collection zones are also located at ground level along with bus stops and car parking spaces.

The design’s open central plaza emphasises the school’s core values of collaboration and connectivity.

“Energised, Engaged and Empowered” is the school’s mission statement, and a key part of this is learning beyond the classroom. The central spine creates a street where spontaneous meetings and learning activities can take place, bringing the school’s ambitions to life.

The building has been designed
in direct relation to the sun’s path:
north/south windows allow in natural
light, west-facing louvred screens
reduce heat gain, and roof gardens
provide insulation.
— Project architect, Luigi Simione
The sun's path over the school site

The sun's path over the school site

Aerial view of the school site

Aerial view of the school site

Client
Cognita Asia
Design Architects
Bogle Architects
Local Architects
Sagen
Cost Consultant
WT Partnership
Engineering
Indochine Engineering
Project Manager
Mace Vietnam
Main Contractor
Toan Viet JSC

Proposed section

Proposed section

Notes to editors


Bogle Architects is an award-winning architecture and design studio founded in 2012 by Ian Bogle. The team
consists of a highly creative group of individuals sharing a common desire to design and build progressive,
imaginative and innovative architecture.

Operating out of studios in London and Prague, and with a further office in Hong Kong, the practice is
engaged in a wide range of prestigious international projects.

Striving for simple design solutions to resolve the complexity of any project, the practice's philosophy is based
on clarity of thought, wide engagement and a collaborative design process in order to realise a common goal.

The practice strategy is to be diverse in both location and sector, which in return offers an insight into many
different design solutions, enhancing the continually improving offer to clients.

The practice recently completed the ELI Beamlines laser facility in Prague, which will house the most powerful
laser in the world. It is also currently delivering a technically advanced exhibition centre on an innovation park
in Beijing. Engineered by Arup, the scheme has achieved a BREEAM “outstanding” rating. The dramatic, 4,071
sqm building forms the gateway to the Beijing Green Building Demonstration Park, overseen by the Building
Research Establishment. The project has won a BREEAM gold medal, scoring full marks in energy, water and
waste categories.

Other ongoing projects include major residential developments in the UK, Moscow, Prague, Bratislava, and
the redevelopment of a commercial scheme in the City of London and other significant education projects in
the Far East.

http://www.boglearchitects.com/  

 

For more information please contact
Sarah Roberts
sr@belford-communications.com
+44(0)20 7706 6292